08 Nisan 2010

Güvenlik Barikatlarında Karikatür Sergisi!

Güvenlik Barikatlarında Karikatür Sergisi…
Eyüp Belediyesi, Polis Teşkilatı’nın 165. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Eyüp Sultan Meydanı’nın da “Polis Karikatürleri” sergisi açtı.
Dokuz mizah dergisi ve bir kitaptan alınan karikatürler, 1876 - 1950 yılları arasında ki çizimlerden oluşuyor. 60’a yakın karikatür , açık hava sergisiyle Eyüplülerle buluştu. Serginin açılışına Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Dursun Küçükyılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Ecevit Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Kavuncu, Emniyet teşkilatının 165. Yılını kutlayarak şunları söyledi: “Ordumuz ve Emniyet Teşkilatımız ülkemizin can damarlarındandır… Toplum içerisindeki huzurumuzu, güveni sağlayan bu kuruluşlarımızı her konuda desteklemek de bizim görevimiz… Bugün Polis Teşkilatımızın 165. Yılını Eyüp Sultan’daki bir karikatür sergisiyle kutluyoruz… Polis bandomuzun müziği, bizleri Türk karikatür sanatında nostaljik bir yolculuğa çıkaracak, usta çizerlerimize ait birbirinden değerli karikatürler, bu günü daha bir anlamlı kılacak… Milletine, vatanına hizmet için gecelerini gündüzlerine katan Emniyet mensuplarımızı yaptıkları fedakarlıklar, çalışmalardan dolayı kutluyorum… Bir hafta açık kalacak sergimize tüm Eyüplü vatandaşlarımızın takip etmesi bizi çok mutlu edecek. Bundan iki ay önce bu meydandan Eyüplü gençlerimizi askere uğurladık. Çok büyük bir coşku ve gurur, sevinç tablosu vardı… Yine mayıs ayı içersinde ikinci celbimizi yine buradan uğurlayacağız.”

Başkan Kavuncu’nun konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Dursun Küçükyılmaz söz aldı… Eyüp Belediyesi’ne bu projelerinden dolayı teşekkür eden Küçükyılmaz şöyle konuştu: “Teşkilatımız her geçen sene gelişerek Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında kendisini revize etmiştir… Halkımıza hizmet noktasında hiçbir fedakarlıktan ödün vermemiştir ve vermeyecektir de…” Sergiyi gezen vatandaşlar etkinlik alanında görevli memurlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Karikatür Sergisi, sadece vatandaşların değil, sergiyi gezmeye gelen sivil/resmi polislerin de ilgi odağı oldu. (SamanyoluHaber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder