04 Eylül 2010

Karikatürist Said Coşar'ın İnternet Sitesi Yayında!

SAİD COŞAR
1978 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bucak'ta, liseyi İzmir'de tamamlayan Said Coşar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2003 yılında başladığı yüksek lisans eğitimini 2005 yılında hazırladığı ve karikatürün edebiyat öğretimi üzerindeki etkisinin araştırıldığı; "Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı öğretiminde Edebi Sanatlar ve Öğretimi" başlıklı teziyle bitirdi. Said Coşar; 2003 yılında Sakarya'nın Kocaali ilçesinde başladığı öğretmenlik görevine Afyon ilinin Sandıklı ilçesinde devam etmektedir.

Said Coşar'ın ilk karikatürleri Parazit (1995) dergisinde yer aldı. Ürünleri Zıpır, Gırgır, Sinek, Cumhuriyet Dinozor, Taş Mizah vb. dergilerde yayımlandı. Bir müddet Yeni Asya gazetesinde günlük siyasi karikatürler çizdi.
"Bucak-Burdur ve Krotoszyn-Polonya Arasında İşbirliği ve Kardeşlik Köprüsü" isimli AB Projesi Kültür Sanat Faaliyetleri çerçevesinde Polonya'nın Krotoszyn şehrinde 27-31 Mayıs 2009 tarihleri arasında "AB Yolunda Türkiye" başlıklı bir karikatür sergisi açtı. Halen kültür, sanat ve edebiyat dergisi Değirmen'de yazıp çiziyor.

Said Coşar'ın çalışmalarını sergilediği internet adresi:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder