13 Aralık 2010

Cihan Demirci'nin Karikatür Sergisi Milas'ta Açıldı!

Cihan Demirci'nin Karikatürcülüğünün 32. yılı anısına hazırladığı "Hayat Çizgisi" sergisi ilköğretim ve lise öğrencilerinin coşkulu ilgisiyle Milas'ta açıldı.

TURHAN SELÇUK KARİKATÜRLÜ EV'DE COŞKULU BİR SERGİ!
Muğla'nın ilçesi Milas'ta buz gibi bir kış havası. Tüm Türkiye gibi Milas'ta soğuk. Ortalık donuyor. Ancak bu yılın 23 Nisan'ında hizmete giren Milas Belediyesi Turhan Selçuk Karikatürlü Ev'de bu soğuğun dışında sıcak ve coşkulu bir hava esiyor. Türk ve Dünya karikatürünün büyük ustası, Milas doğumlu Turhan Selçuk ustanın adı 1868 yılında yaptırılmış Hacı Ali Ağa Konağının birinci katındaki 'Karikatürlü Ev'de yaşıyor.
Karikatürcülüğünün 32. yılı anısına 32 karikatürle hazırladığı "Hayat Çizgisi" adlı sergisinin açılışı nedeniyle Milas'a gelen karikatürcü ve mizah yazarı Cihan Demirci sergisinin açılışında özellikle ilköğretim ve liseli öğrencisi gençlerle buluşuyor. Serginin açılışı öncesinde 7 aydır Karikatürlü Ev'de Mehmet Nergiz'den karikatür kursu alan öğrencilerle Cihan Demirci keyifli bir karikatür atölyesi gerçekleştiriyor, Turhan Selçuk Karikatürlü ev'in salonunu dolduran öğrencilere çizim çalışmaları yaptırıyor. Bu çalışmada birinci sınıf öğrencisinden lise öğrencisine kadar her yaş gurubundan karikatür gönüllüsü, heyecan içersinde, coşkulu bir havada çizim yapıyor. Konağın bahçesindeki törende Belediye başkan yardımcısı Cihan Demirci'ye bir plaket sunuyor. Serginin açılışından sonra bu kez Meslek Lisesi Grafik Bölümü öğrencileri, tiyatro meraklısı gençler ve öğretmenleri dolduruyorlar Karikatürlü Evi. Cihan Demirci onlara yönelik bir söyleşi gerçekleştiriyor. Karikatürlü Ev'in bulunduğu bu tarihi konağın odaları, salonları ve bahçesi coşkulu gençlerle dolarken büyük usta Turhan Selçuk bir yerlerden mutlaka gülümsüyor, mutlu oluyor.

Karikatürlü Ev'in yaşatılmasına katkı sağlayan; Milas Belediyesi Kültür-Sanat birimi sorumlusu Ersin Yeniceli, Karikatür sanatçısı Mehmet Nergiz ve Grafik sanatçısı Bülent Örkensoy etkinlik boyunca da koşuşturuyorlar. Sonrasında bu anlamlı evin dışında gene Milas Belediyesinin Turhan Selçuk Parkı adını verdiği park geziliyor, orada duvar resmi olarak parkın duvarlarına aktarılmış Turhan Selçuk karikatürleri önünde fotoğraflar çektiriliyor.

Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Ev önümüzdeki dönemde de yepyeni karikatür sergileri, devam eden atölye çalışmaları ve başka sürprizleriyle karikatürümüze hizmet edecek görünüyor. (Mizah Haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder