05 Ekim 2011

İş Sanat'ta Gürbüz Doğan Ekşioğlu Karikatür Sergisi!

İş Sanat İzmir Galerisi kapılarını Gürbüz Doğan Ekşioğlu sergisiyle açtı!
Türk karikatür ve grafik sanatının uluslararası üne sahip ismi Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun eserleri 4 Ekim - 3 Aralık 2011 tarihleri arasında İş Sanat İzmir Galerisi’nde görülebilecek.
Kendine özgü tarzıyla Türk karikatür ve grafik sanatının uluslararası üne sahip ismi Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun eserleri 4 Ekim - 3 Aralık 2011 tarihleri arasında İş Sanat İzmir Galerisi’nde görülebilecek. Özgün çalışmaları kadar “The New Yorker” dergisi için hazırladığı kapaklarla ve özellikle 11 Eylül özel sayısı kapak çalışmasıyla adından söz ettiren sanatçı eserlerini üretirken “amaca bağlı olmaktan çok içinden geldiği” gibi çalıştığını ifade ediyor.
14’ü kişisel olmak üzere, çok sayıda karma sergiye katılmış olan sanatçının 27’si uluslararası, 44’ü ulusal olmak üzere toplam 71 adet ödülü bulunuyor. New York Times'da da karikatürleri yayımlanan sanatçı 1997 yılı Sedat Simavi Plastik Sanatlar Ödülü’nün de sahibidir.
Kalabalık davetliler önünde açılan sergide, İzmirli çizerler de hazır bulundu. Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nu yalnız bırakmadı. Geç saatlere kadar süren sergi kokteylinde çizerler, Gürbüz Doğan Ekşioğlu ile sohbet etme imkanıda buldu.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu hakkında:
1954 yılında Ordu Mesudiye’de doğan sanatçı ilkokul eğitimini Mesudiye’de, orta öğrenimini Ordu’da tamamlamış, 1973-75 yılları arası bugünkü ismi ile Yıldız Üniversitesi’ne bağlı Vatan İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirmiştir. 1975-79 yılları arası Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nde (Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) okuyan sanatçı 1981 yılında mezun olduğu kurumda asistanlık görevine başlamıştır. 1992 yılında Yrd. Doç. Dr. olan sanatçı, 2006 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü kadrosunda görev almaktadır. http://www.issanat.com.tr/ (Karder İzmir)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder