03 Mart 2013

Türkiyeli Çizerlere Ödül!



Aşkın Ayrancıoğlu - Altın Ödül

ULUSLARARASI FREECARTOONSWEB KARİKATÜR YARIŞMALARINDA TÜRKİYELİ ÇİZERLERE ÖDÜLLER

Çin’de yapılan ve sonuçları 3 yıl sonra açıklanan 8. 9. Ve 10. Freecartoonsweb Uluslararası Karikatür Yarışmalarında Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu, Atilla Atala ve Halit Kurtulmuş Aytoslu ödül kazandı.

“Büyük Ödülü”’nü 2011 yılında hayatını kaybeden Bulgar karikatürist Rumen Dragostinov’un kazandığı 8. Yarışmada Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu İranlı çizer Abbas Naaseri ile birlikte “Altın Ödül”ü paylaştı. “Gümüş Ödül”ü ise Angel Boligan(Meksika), Raed Khalil(Suriye), Yuriy Kosobukin(Ukrayna) ve Zhang Wei(China) paylaştı. 8. Yarışmanın “Büyük Ödül”ünü Meksika’dan Angel Boligan’ın kazandığı Portre Karikatür dalında ise Türkiye’den Atilla Atala, Brezilya’dan João Carlos Mattias do Nascimento, İran’dan Salam Mohammadi ve Çin’den Zhu ZIizun ile “Gümüş Ödül”ü paylaştı…

“Büyük Ödülü”nü İran’dan Mohsen Asadi’nin kazandığı 9. Yarışmada “Altın Ödül”ü Azerbaycan’dan Seyran Caferli ve Polonya’dan Marcin Bondarowicz kazanırken Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu Abbas Naaseri (İran) Milenko Kosanovic (Sırbistan) ve Vladimir Kazanevsky (Ukrayna) ile birlikte “Gümüş Ödül”ü paylaştı.

Portre karikatür dalında “Büyük Ödülü”nü Portekiz’den António Manuel Ferreira Dos Santos’un kazandığı 10. Yarışmada ise Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu, Luclano Santos (Brezilya), Raul Alfonso Grisales (Kolombia), Romanov Vladimir (İsrail), Matei Gheorghe (Romanya) , Xu Tiejun (Çin), Yan Yongke (Çin) ve WuJinpeng (Çin) ile “Bronz Ödül”ü paylaştı… (Aşkın Ayrancıoğlu)

8. Freecartoonsweb sonuçlar: http://www.fcwfcw.com/Diary.asp?ID=690
9. Freecartoonsweb sonuçlar: http://www.fcwfcw.com/Diary.asp?ID=691
10. Freecartoonsweb sonuçlar: http://www.fcwfcw.com/Diary.asp?ID=692



Aşkın Ayrancıoğlu - Gümüş Ödül


 Atilla Atala - Gümüş Ödül


Halit Kurtulmuş Aytoslu - Bronz Ödül

2 yorum: