02 Nisan 2013

Çocuklarla Şenlendik!


ÇOCUKLARLA ŞENLENDİK!
Bu yıl 4.kez gittiğim Dikili’de, karikatür şenliğini geleneksel hale getirdik. Yüzlerce çocukla 2 gün boyunca karikatür çizmenin keyfini çıkardık. Muammer Aksoy Parkı’nda pırıl, pırıl havada yine ayni ışıltıda ki çocuklarla, “Adalet”i karikatürlerde aradık!


Şenlik “Adaletin Bu mu Dünya” sergi açışı ile başladı. Benim ve Levent Dağaşan arkadaşımın karikatürlerinden oluşan karma serginin konusu da “Adalet” oldu. Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak ve meclis üyeleri açılışta hazır bulundu.

Şenliğin teması neden adaletti? Biliyorsunuz, Dikili halkına bedava su dağıttığı gerekçesiyle açılan davadan beraat eden Belediye Başkanı Osman Özgüven’e, ayni gün ihaleye fesat karıştırmaktan dava açılmıştı. Bende ilk şenlik hazırlıkları için oradaydım. Yani “1 Nisan Dünya Şaka Günü”nü kutlayacaktık! Başkana;”1 Nisan şakası gibi, bir dava bitiyor, bir yenisi açılıyor” dediğimde gülüşmüştük. Ama bu şaka değildi! Geçenlerde sonuçlanan davada Osman başkan ceza almış, yurt dışına çıkmak zorunda kalmıştı. 9 belediye çalışanı tutuklanıp ceza evine konulmuştu! Bu tartışmaların olduğu ilçede, bu yıl şenlik temamız, bu yüzden “Adalet” oldu.


Karikatür atölyesine katılan tüm çocuklara mizah dergileri dağıttık. Katılım sertifikası verdik. Yarışma düzenledik. İlk 10’na giren kardeşlerimize karikatür albümleri ve boya takımları hediye ettik. Gelecek yıl daha kalabalık buluşmak dileklerimizle veda ettik. (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder