02 Nisan 2013

Uluslarara​sı "Engelleri Kaldıralım" Karikatür Yarışması (02 Eylül 2013)


ENGELSİZ İZMİR 2013 ULUSLARARASI KONGRESİ KAPSAMINDA“ENGELLERİ KALDIRALIM” KONULU ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI

AMAÇ:
Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik Türkiye'de ilk kez uluslararası bir kongre düzenliyor. 30 Ekim-03 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, "Uluslararası Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi" gerçekleştirilecektir. ENGELSİZ İZMİR 2013 bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliği ve düzenlenecek fuarı da kapsamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, "ENGELLERİ KALDIRALIM" konulu bir karikatür yarışması düzenlenmiştir.Dünya nüfusunun % 10’u engelli. Onlar duyamıyor, göremiyor, yürüyemiyor… Sosyal hayatta birçok engellerle karşılaşıyorlar. Gelişmiş ülkelerdeki engellilere nazaran dünyadaki birçok engelli bakıma muhtaç… Çoğu okuyamıyor, medikal destekten yoksun hayatlarını sürdürüyorlar. Engellilerin uğradıkları ayrımcılık, toplumsal dışlanma onların görmezden gelinmelerine ve 'görünmez' olarak yaşamalarına neden oluyor. Engellilerin kent yaşamına daha aktif katılmalarını sağlayacak uygulamaları başlatan ve Türkiye'nin ilk "Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi"ni hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Güzelyalı Rotary Kulübü ile birlikte uluslararası düzeyde düzenlediği karikatür yarışması ile engellilerin sorunlarını kamuoyuna taşıyacak.Onlar için düşünmeye davet ediyoruz sizleri… Yarışmaya katılan karikatürcülerimizin eserleri ile 'görünmez' engellileri görünür hale getireceklerine ve toplumsal duyarlılığın yanında farkındalığı da arttıracaklarına inanıyoruz.


KONU:
Karikatür Yarışmasının Konusu “ENGELLERİ KALDIRALIM”dır.

KATILIM:
Yarışma tüm dünya sanatçılarına açıktır. Herhangi bir kısıtlama yoktur. Yarışmaya en fazla 5 karikatürle katılabilir. Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Tespit edilenler elenir. Verilen ödül geri alınabilir.

YARIŞMAYA 3 ŞEKİLDE KATILINABİLİR
1.) Orijinal:Çizim tekniği serbest olup karikatürler renkli veya siyah beyaz olabilir. Gönderilen karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42cm) ebadında olacaktır. Orijinal karikatür çalışması jüri değerlendirmesinde lehte bir puan oluşturacaktır.
2.)  Dijital (Bilgisayar çalışması):Karikatür bilgisayarda çizilip gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imzalı) olması gerekmektedir. Fotoğraf, fotokopi vs. kabul edilmeyecektir. Gönderilen karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42cm) ebadında olacaktır.
3.) İnternet:Yarışmaya ayrıca internet yoluyla da katılınabilinir. Bunun için www.engelsizkongre.org sitesi “Karikatür Yarışması” menüsünden gönderilebilir. Karikatürler 300 Dpi, JPG, RGB, formatında, herhangi bir sıkıştırma (Zip, Rar vs.) programı kullanılmadan gönderilmelidir. Ödül kazanan karikatürün orijinali daha sonra posta yolu ile sanatçıdan istenecektir.

GENEL KOŞULLAR
Orijinal ve dijital çıktı olarak karikatür gönderenler eserlerin arkasına adı – soyadı, telefon numarası, internet ve posta adresleri yazılacak, fotoğrafları ile kısa özgeçmişleri ve banka hesap (IBAN No) ve TC Kimlik numarası eklenecektir. www.engelsizkongre.org Internet adresinden yarışmaya katılanlarda buradaki katılım formunu doldurmak zorundadırlar.18 yaşından küçük yarışmacılar yasal velilerinin şartları kabul ettiğine dair imzalarını eklemelilerdir.
Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelyalı Rotary Kulübü, katılımcıların karikatürleriyle ilgili izinleri ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.Yarışmaya katılan karikatürler geri gönderilmeyerek daha sonra eser sahibinin ismi kullanılarak çeşitli ortamlarda (broşür, sergi, vb.) İzmir Büyükşehir Belediyesi ve/veya Güzelyalı Rotary Kulübünce değerlendirilebilecektir.  Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
Yarışma sonunda İzmir dışında oturup yarışmada ödül kazananların yol ve konaklama masrafları kendilerine aittir. Bu nedenle ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir. Aynı şekilde Türkiye dışından katılan ve ödül kazanan sanatçıların ödülleri Banka, WesternUnion vs. gibi imkânlar kullanarak kendilerine gönderilecektir.Yarışmaya katılan karikatürlerden seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülenler sergilenecek ve oluşturulacak albümde yer alacaktır. Sergilenen karikatürlerin sahiplerine birer albüm gönderilecektir.Katılım koşullarına uymadığı anlaşılan eserlerin dereceleri iptal edilerek eser yarışmadan diskalifiye edilecektir.

POSTA GÖNDERİM ADRESİ:
Güzelyalı Rotary Kulübü,
Engelsiz İzmir Uluslararası Karikatür Yarışması,
Cumhuriyet Bulv. Bulvar İşhanı
No.109 Kat:2 Daire:202
Pasaport 35210 – İzmir / Türkiye.

YARIŞMA TAKVİMİ:
Son Gönderim Tarihi:  02 / 09 / 2013
Değerlendirme Tarihi:  15 / 09 / 2013
Sonuçların Duyurulması: 18 / 09 /2013
Ödül Töreni: 24 /10 / 2013

ÖDÜLLER:
Birinciye; 1.500 ABD Doları ve Plaket
İkinciye; 1.000 ABD Doları ve Plaket
Üçüncüye; 750 ABD Doları ve Plaket
2 Adet Başarı Ödülü; 300 ABD Doları ve Plaket
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü (Plaket)

SEÇİCİ KURUL:
Latif Demirci ( Jüri Başkanı ) Gören Bulut Ertan Ayhan Sertöz Raif Gökkuş Engin Boğaz Ömer Çam Mustafa Yıldız Cem Güzeloğlu Hikmet Savatlı

BİLGİ VE SORULARINIZ İÇİN:
Tel :  Gülşen Kitunur  (Güzelyalı Rotary Kulübü)
Tel.+90.232. 441 30 29  Fax +90.232. 441 30 25
Detaylı bilgi ve başvuru formu:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder