20 Şubat 2014

Serdar Günbilen'e Tazminat Cezası Verildi!


Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Temmuz 2013'te yayımlanan bir karikatür nedeniyle gazete ile karikatürist Serdar Günbilen'in, partiye 3 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

Yurt gazetesi ile karikatürist Serdar Günbilen, gazetede 8 Temmuz 2013'te yayımlanan bir karikatürle AK Parti'nin tüzel kişilik haklarına saldırıda bulundukları gerekçesiyle 3 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.
Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya partinin avukatı Burhanettin Sevencan ile davalıların avukatı Gizem Duygu Öcalan katıldı.
Taraf avukatlarının uzlaşmaya gitmeyeceklerini beyan etmelerinin ardından Hakim Asuman Ada Şahin, avukatlara görüşlerini sordu.
Avukat Sevencan, "karikatürle Gezi olaylarındaki palalı saldırganın AK Partili olduğu intibaının yaratılmak istendiğini" belirterek, "Bu kişi yakalandığında AK Parti ile uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığı, başka bir partinin sempatizanı olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle davanın kabulüne karar verilmesini istiyoruz" dedi.
Avukat Öcalan ise Yargıtay kararlarına göre karikatürlerin abartılı ve çarpıtılmış olabileceğini kaydederek, "O dönemde AK Parti'nin gezi direnişçileriyle karşı karşıya gelmesi ve hükümete tepkinin anlatılması nedeniyle bu şekilde çizilmiştir. Palalı saldırganın herhangi bir partiye üye olduğu net şekilde belirtilmiş değildir" diye konuştu.
Hakim Şahin, davayı kısmen kabul ederek, gazete ve Günbilen'in partiye 3 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı. (Rota Haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder