20 Şubat 2014

Yeni Akit Gazetesi'nden Tepki Çeken Karikatür!


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ertesi isnat ve hakaret medyasının başını çeken, onlarca kere tekzip edilmesine karşın yalan haber yapmaktan çekinmeyen Yeni Akit Gazetesi gün içerisinde görenleri hayrete düşüren bir karikatürle çıktı. Yayınlarında İslam dinini referans aldığını öne devam eden ancak yayınlarıyla inananları zan altında bırakan gazetenin çizdiği minare ve müezzin karikatürü bu kadar da olmaz diye söyletti. 

Karikatüristin ismini basmaktan çekinen gazete karikatürde, minareye çıkıp ezan okuyan müezzini halkı "Haydin kumpasa, haydin ihanete, haydin yalana" diye camiye çağırttı.

Müezzine 'dinci efendi' yakıştırmasında mevcut bulunan gazetenin karikatürü en hafif tabirle 'densizlik' olarak yorumlanırken, İslam karşıtı yayınlarıyla önde gelen yayın organlarında bile şimdiye kadar böyle bir hakarete imza atılmadığı belirtiliyor.

BAŞBAKAN'IN NE DİYECEĞİ MERAK EDİLİYOR

Başbakan Tayip Erdoğan, dünkü konuşmasında Zaman Gazetesi karikatüristlerinden Cem Kızıltuğ'u hedef almıştı. Fişleme ve torpille atama iddialarıyla alakalı mülakat masasındaki memurları AK Partili olarak çizen Kızıltuğ'u karikatürü üzerinden yüklenen Erdoğan, ''Bugün baktım bir tane şu şekilde karikatür var bi yerde. Malum medya diyeceğiz artık. İşe alınmada ya da memur alımında jüri, karşısında imtihana girecek olan güya üç tane önünde AKP - AK Parti kendilerine göre parti koymuşlar. Üç tane AK Partili dolayısıyla onları devlete alıyor. Bunları siz yaptınız siz. Siz paralel devleti oluştururken sizin düşüncenizde olmayan kimseyi devlete almak istemediniz'' demişti.

Şimdilerde kamuoyu Erdoğan'ın tüm müezzinleri töhmet altına sokan, inançlı vatandaşı rencide eden Akit Gazetesi karikatürü ve çizeriyle alakalı ne söyleyeceğini ilgi ile bekliyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder