29 Ağustos 2016

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ne Onur Ödülü


Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ne Onur Ödülü
Işık Kitabevi’nin bu yıl 29. düzenlediği Kitap Fuarı’nın Onur Ödülü Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'ne verilecek.
Ödül töreni 29 Ağustos 2016 tarihinde saat 20.30’da fuar açılışında gerçekleştirilecek.

Işık Kitabevi’nin bu yıl 29’uncusunu düzenlediği Kitap Fuarı, “Düğümlenen Sistem ve Çıkış Arayışları” temasıyla 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü başlıyor.

Lefkoşa’da Gençlik Merkezi’nde (Kızılbaş Kilisesi) yer alacak ve 9 Eylül’e kadar sürecek fuar boyunca, dünyada ve Kıbrıs’ta yaşanan sorunlara çözüm yollarının tartışılacağı, araştırmacı, sanatçı ve edebiyatçıların katılacağı söyleşi ve paneller düzenlenecek. 

Fuarın geleneksel Onur Ödülü bu yıl "Kıbrıs’ta ve Dünya’da barışın, demokrasinin, insan haklarının, söz – düşünce ve anlatım özgürlüğünün gelişmesine; Kıbrıs’taki toplumların yeniden ve birarada yaşaması için şiddetin, ırkçılığın, savaşın, gericiliğin ve düşmanlığın engellenmesine karikatür sanatı ile Kıbrıs’ta ve Dünya’da 20 yıldır yaptıkları etkinlikler nedeni ile" Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'ne verilecek. Işık Kitabevi Kitap Fuarı Geleneksel Onur Ödülü, yarın akşamki açılışta Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra'ya takdim edilecek. 

Işık Kitabevi 29. Kitap Fuarı’nın açılışı 20.30’da Arda Gündüz ile Ali Çürükoğlu ve Oğulcan Başarı ikilisinin sunacağı müzik dinletisi ve kokteylle yapılacak.

Fuarın özel konuğu, “Susturulan Tarih” adlı yeni kitabıyla Rum Yönetimi eski Cumhurbaşkanı Dimirtris Hristofyas olacak.

Türkiyeli yazar Yavuz Ekinci’nin söyleşi konuğu olacağı fuarda Niyazi Kızılyürek'in yeni kitabı ''Bir Hınç ve Şiddet Tarihi'' düzenlenecek kokteylle tanıtılacak.


Işık Kitabevi Fuarı’nda bu yıl da Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği ve Dayanışma'nın katkılarıyla paneller de yer alacak.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder