16 Temmuz 2017

6. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması 2017 Sonuçlandı



6. ULUSLARARASI
ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI 2017 SONUÇLANDI

Altın Zeytin Ödülü’nü Toso Borkovic (Sırbistan), Gümüş Zeytin Ödülü’nü Mikhail Zlatkovsky (Rusya), Bronz Zeytin Ödülü’nü Doru Axinte (Romanya) isimli çizerler kazandı...
      
            (16 Temmuz 2017 – Lefkoşa) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, 62 ülkeden 300 katılımcının 790 eser ile katıldığı, 6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması – 2017 kesin sonuçları belli oldu.

            Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün Onursal Başkanlığı’nda, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Düzenleme Komitesi Üyeleri’nin basına yaptığı açıklamaya göre; Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” konularının işlendiği yarışmada dereceye giren çizerler şöyle:

            Birincilik Ödülü: Toso Borkovic (Sırbistan) 1.000 Euro + Altın Zeytin Heykeli + Birincilik Diploması;

            İkincilik Ödülü: Mikhail Zlatkovsky (Rusya) 800 Euro + Gümüş Zeytin Heykeli + İkincilik Diploması;

            Üçüncülük Ödülü: Doru Axinte (Romanya) Bronz Zeytin Heykeli + Üçüncülük Diploması.

            Uluslararası Seçici Kurul Özel Ödülleri: Saeed Sadeghi (İran), Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Sajad Rafeei (İran), Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya), Ahmet Aykanat (Türkiye)..

            Kurumlar – Kişiler Özel Ödülleri: Filiz Naldöven Özel Ödülü: Stefaan Provijn (Belçika), Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü Özel Ödülü: Amir Beigzadeh Nonakaran (İran), Girne Belediye Meclisi Üyeleri Özel Ödülü: Peter Puszta (Almanya), Hakan Çakmak Özel Ödülü: Aidarbek Gazizov (Kazakistan), Ramiz Gökçe Özel Ödülü: Roman Kubec (Çek), Salih Oral Özel Ödülü: Hristina Belousova (Özbekistan), Erten Kasımoğlu Özel Ödülü: Miroslav Jakovljev (Sırbistan), Girne Belediyesi Özel Ödülü: David Evzen (Çek)...

            Özel Ödüller: Narges Tavan Majidi (İran), Kürşat Zaman (Türkiye), Khodayar D. Naroei (İran)...

            6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması sergisi ve ödül töreni, 16. Girne Zeytin Festivali çerçevesinde, Zeytinlik köyünde yer alacaktır.

            6. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurulu’nda Nidai Güngördü (Onursal Başkan), Juli Sanchis Aguado (İspanya), Musa Kayra (Kıbrıs), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Bülent Faiz Arabacıoğlu (Türkiye), Mustafa C. Azizoğlu (Kıbrıs), Derman Atik (Kıbrıs), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs), Ioannis Geroulias (Yunanistan), Sait Munzur (Türkiye), Saadet Demir Yalçın (Türkiye), Shirin Gholipour (İran), Nicoletta Ionescu (Romanya) görev yapmıştı.


KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

Birincilik Ödülü: Toso Borkovic (Sırbistan)


 İkincilik Ödülü: Mikhail Zlatkovsky (Rusya)

 Üçüncülük Ödülü: Doru Axinte (Romanya)

 Uluslararası Seçici Kurul Özel Ödülleri:

Saeed Sadeghi (İran)

 Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye)


Vladimir Kazanevsky (Ukrayna)


Sajad Rafeei (İran)


 Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya)

 Ahmet Aykanat (Türkiye)

Kurumlar – Kişiler Özel Ödülleri












1 yorum: