26 Kasım 2018

“ŞİDDETE HAYIR” KARİKATÜRLERİ


“ŞİDDETE HAYIR” KARİKATÜRLERİ

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele" gününde bir araya gelen İzmirli kadınlar, davul çalarak seslerini duyurdu. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için geleneklerin, dinin ve eğitimin önemine dikkat çekerek, “Eşitliğe,  kardeşliğe inanmış her birimizin barış dolu gelecek ve güneşli günler için dayanışma içinde olması gerekir” dedi.     

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Alsancak Vasıf Çınar Meydanı'nda düzenlenen açılış programı yürüyüşle başladı. İzmir Karikatürcüler Platformunun düzenlediği karma karikatür sergisinin açılışı kalabalık davetliler önünde yapıldı. İlk günde büyük ilgi gören sergi açık alanda, yüzlerce İzmirlinin dolaştığı kordon- Gündoğdu arasında bulunuyor.


Sergiyi daha önce 4 ayrı şehirde, 6 ayrı noktada ayni anda açtıklarını belirten Mustafa Yıldız:” Bu önemli günde açtığımız sergi ilk gün binlerce kişi ziyaret etti. Sergilerin çok insana ulaşması için bu tür yerlerde açılması gerekiyor.  Salonlara, müzelere gelen izleyici sayısı yok gibi. ‘Sen, ben bizim oğlan, etkinlik yaptık’ mantığıyla açılan sergilerde bulunmak istemiyoruz. Halkın arasında açılan sergilerde, halk karikatürle buluşmuş oluyor. Bu sergide özellikle erkeklerin karikatürlere yorum yaptığı, tartıştığını görmek, çok özel anların yaşanmasına neden oldu. İzmir Karikatürcüler Platformu’nun sergilerine katılan, bizlere destek olan tüm çizer dostlara teşekkür ederiz” dedi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder