28 Ekim 2019

KARİKATÜR ATÖLYESİ ALİ FUAT SÜER’İ KONUK EDİYOR


KARİKATÜR ATÖLYESİ ALİ FUAT SÜER’İ KONUK EDİYOR

Sezona ilgi çekici bir başlangıç yapan Karikatür Atölyesi üçüncü sergisinde 73 kuşağı temsilcilerinden Ali Fuat Süer’i ağırlayacak. 1951 doğumlu olan Süer, 1977 yılında Gazi Resim bölümünü bitirdi. Özellikle Linol baskı ve gravürlerden oluşturduğu çalışmalar ve karikatürleriyle dikkat çekmektedir. Film Radyo Televizyon ile Eğitim Merkezi’nde radyo programları yapmıştır. Ayrıca AGSAD’ın kurucu üyesidir. Karikatürcüler Derneği üyesidir. İş Bankası’nın Karikatür Antolojisi’nde yer almıştır (1977).

KARİKATÜRÜN DİLİ HİÇBİR SANATSAL ANLATIMA BENZEMEZ

Farklı üretimleri bulunan sanatçının sergide Linol baskı çalışmaları da yer alacak. Günlük tutar gibi üretimlerine devam eden sanatçı karikatürü tanımlarken “Karikatürün dili hiçbir sanatsal anlatıma benzemez. Nettir, vurucudur. Konunun dalları olmaz. Bir yanlışlığı, tersliği saptar, ifade eder. Bir dünya görüşü üzerine kurulması ve mizahın bu açıdan dile getirilmesi evrensel boyuta ulaşmasını kolaylaştırır.”  şeklinde dile getirmiştir.

2 Kasım Cumartesi günü saat: 18:30’da Ali Fuat Süer’in katılıyla Karikatür Atölyesi’nde açılışını yapacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.

Adres: Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 19/A Çankaya/Ankara
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com

e-posta: karikaturatolye@gmail.com








1951 yılında doğdu. 1977 yılında Gazi Resim Bölümü’nü bitirdi. 1986’da lisans tamamlama yaptı. FRTP’de öğretmenlik yaptı (Okul Radyosu). MEB Komisyonlarında görev aldı. Kişisel Karikatür Sergileri açtı. Karma Resim Sergilerine katıldı. AGSAD’ın kurucu üyesidir. Karikatürcüler Derneği üyesidir. İş Bankası’nın Karikatür Antolojisi’nde yer aldı (1977). Halen karikatür çizmektedir.

KARİKATÜR
Karikatürün dili
hiçbir
sanatsal anlatıma
benzemez.
Nettir. Vurucudur.
Konunun dalları olmaz.
Bir yanlışlığı,
tersliği saptar,
ifade eder.
Bir dünya görüşü
üzerine kurulması
ve mizahın
bu açıdan dile
getirilmesi evrensel
boyuta ulaşmasını
kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder