04 Kasım 2019

ALİ FUAT SÜER SERGİSİ KARİKATÜR ATÖLYESİ’NDE AÇILDI


73 Kuşağı Karikatüristlerinden Ali Fuat Süer’in karikatür sergisi Ankaralı izleyicilerin yoğun ilgisi ile açıldı. Sergide Süer’in farklı dönem ve tekniklerle hazırladığı 48 çalışması bulunuyor. Özellikle Linol ve gravür baskı teknikleriyle oluşturmuş olduğu karikatürleri izleyiciden tam not aldı.


GRAVÜR VE LİNOL TEKNİĞİNİ İLK UYGULAYAN SANATÇI
Açılış konuşmasında Karikatür Atölyesi kurucusu Emre Yılmaz “Sezonun üçüncü sergisinde Ali Fuat Süer’i ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. İçimize çok sinen bir sergi oldu. Sergide çok farklı tekniklerle karikatür anlatımlarını göreceksiniz. Gravür ve linol tekniğini karikatürde uygulayan ilk sanatçı. Ali Fuat Süer’e ve siz izleyicilere çok teşekkür ediyorum.” dedi.


İZLEYİCİ SİZİN YAPTIĞINIZA GÜLÜYORSA SİZİN YANINIZDADIR
Ali Fuat Süer’de açılış konuşmasında “Öncelikle geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Karikatür öğrencilik yıllarında başladığım ve sonrasında zamanla önüme geçip kovaladığım bir alan. Ankara’da sanat ile uğraşıp Ankara dışına çıkmayışımın dezavantajları da oldu. Ama farkettiğim zaman Ankara sanat için daha uygun. Çok daha dingin. Sizi yapmak istediğiniz şeyler konusunda son derece özgür bırakıyor. İstanbul’u eleştirmiyorum ama oradaki çılgınlığa nasıl ayak uydurursunuz o da ayrı bir konu. Yaptığımız işte izleyici sizin yaptığınıza gülüyorsa bilin ki onlar da sizin yanınızdalar.


Bu güzel bir kazanç. Son söz olarak şunu söylemek isterim. Resimde insanlar gördüğünün resmini yaparken karikatürde düşündüğünün resmini yapmaya başlar. Bu durum da toplum içinden birisi olarak bir özeleştiri durumu oluşturmakta. Karikatürlerimi bu gözle izlerseniz ve dinlerseniz diyeceğim. Çünkü onlar konuşurlar. Bu yüzden hepinize kolay gelsin dilerim. Çok teşekkür ederim.” dedi.

Sergi 11 Aralık tarihine kadar izleyicinin karşısında olacak. 



Karikatür Atölyesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder