15 Ağustos 2008

Erdoğan Başol'a Büyük Ödül!

Erdoğan Başol'a Büyük Ödül!

Hırvatistan'da bu yıl 9. düzenlenen karikatür yarışmasında Başol ayrıca yılın karikatürcüsü ilan edildi...

Hırvatistan'ın turizm bölgesi Adriyatik denizine bakaan Dalmaçyakıyılarında bulunan en büyük adalarından Korsula'nın Blato kentindeher yıl düzenli olarak yapılmakta olan festivaal etkinlikleri kapsamındabu yıl dokuzuncusu tertiplenen Uluslararası Karikatür Yarışmasındabüyük ödül ( ZLATA JEZİNA - GRAND PRİZE ) Türk karikatürcüERDOĞAN BAŞOL'a verilmiş ve yılın karikatürcüsü ilan edilmiştir.

Teması Televizyon ve Bilgisayar konulu olan yarışmadaUluslararası Jüriden büyük ödülü alan kaarikatürcümüz ERDOĞANBAŞOL bir hafta boyunca Korsula adasına daavet edilerek ağırlanmışödülü kalabalık bir izleyici eşliğinde Hırvatistan'ın ünlü TV ve gazetecilerinden Sılvıja Luks tarafından kendisine takdim edilmiştir..

Törende konuşan Hırvatistan'ın ve dünyanın önde gelenkarikatürcülerinden Davor Stambuk ERDOĞAN BAŞOL'u tebrikederek ''seni tekrar yeni başarılarınla aramızda görmeyi umutediyoruz '' dileğinde bulunmuştur.

Karikatürcümüz ERDOĞAN BAŞOL' da '' Böyle yarışmaların Ulusların Kültür ve Sanatsal dostluk ve yakınlaşmaları bakımındançok yaralı olduğunu belirterek bu ödülü Hırvatistanda aldığım içinçok mutluyum, bundan böyle bu yarışmaya Türkiyeden daha çok katılım olacaağını umuyorum'' demiştir.

Ayrıca ERDOĞAN BAŞOL'un karikatürlerinden oluşan bir sergi de düzenlenerek sanatsever Hırvat izleyicilere sunulmuştur.

kaynak:
Karikatürcüler Derneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder