05 Mayıs 2009

Cafcaf Mizah Dergisi'nin 23. Sayısı Çıktı!

Cafcaf Mizah Dergisi'nin Mayıs Sayısı Çıktı!

Mayıs sayısıyla okuyucusuna merhaba diyen, Hür Tebessümün Kalesi Cafcaf dergisi yine dopdolu, yine şahane ve yine geniş içerikli. “Sözkonusu teferruat” logo altı yazısıyla “Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır” cümlesine gönderme yapan Cafcaf özgürlüklerimizin vatan istismar edilerek çetelere teslim edilemeyeceğini vurguluyor.

Temel özgürlüklerimizin savunucusu ve çetelere karşı çıkan tek mizah dergisi konumundaki Cafcaf kapağında Tayyip Erdoğan ile Obama’yı konu alarak soykırım konusunu işlemiş.

Mizahta onurlu duruş: Cafcaf!
Cafcaf alanında tek dergi olduğu için zaten okuyucunun sevgilisi olmuş durumda bir dergi.
Küfre ve sapıklığa karşı onurlu duruşunu bilenlerin bu dergiyi hemen alası ve hemen iç sayfalarını karıştırası geliyor.

İç sayfalara şöyle bir göz atıyoruz: Usta Yusuf Kot’un uzun emek karşılığı yapılmış karikatürü karşılıyor hemen bizi bütün ihtişamıyla. Cumhuriyet mitingleri gözümüzün önüne geliyor. Daha sonra hemen büyük ustaya saygı diyoruz ve Ahmet Kesgin’in köşesini okuyoruz, sayfaların devamını getire getire büyük bir iştahla. Ustamız ne güzel de bahsetmiş ve değinmiş politik konulardan ve cuk diye oturmuş Atanmış ve Seçilmiş karakteri, Cafcafa renk getirmiş,soluk getirmiş. Eline sağlık Ahmet Usta!

En organik çizerler bu dergide!
Diğer politik karikatürleri okurken çok gülüyoruz hepsinde ayrı ayrı ve Gündem-Su ile gündem hakkında bilgi edindikten sonra; 4. sayfada yeni domates köşesi organik bir tad veriyor ağzımıza ve onu da şifa niyetine okuyoruz. Batıl Balina ile Salih Kılınç üstadımız ise Az Ünlü Adam yazısıyla gönlümüzde internet tadı bırakmaya devam ediyor. 5. sayfada ise doyulmaz bir Sulu Köfte ziyafeti var. Ve tabii ki tahmin ettiğiniz gibi Çağrı Cebeci gibi bir ustanın kaleminden. Ben somurturum gülmem diyenlere reçeteli ilaç gibi geliyor bu köşe. Gavur İcatları Antolojisi Köşesi yine her zamanki mistik ve enterasan tarzıyla gülümsetiyor bizleri yine 5. sayfadan. Kalemine sağlık diyoruz Bülent Akyürek hocamıza ve soyadı gibi olan yüreğine de.

Niyazi Çol İsmet Özel‘in bir dizesini okudu ve coştu!
Puantiye köşesinde Gülsüm Kavuncu 10 tam puan alıyor bizden hem de yıldızlı. Yok böyle bir köşe, dedirtiyor ve parmak ısırttırıyor. Takdire şayan bu kızın yaptıkları ve mücadelesi inanılmaz. Yine nefis olmuş köşesi. Tebrikler Gülsüm!
Hesap Adamı köşesi Yusuf Kot ve Ahmet Altay iki üstadın kafa kafaya verip hazırladıkları bir köşe. Değişik ve nükteli bir köşe olarak orijin izlemiş ve çok başarılı olmuş gözüküyor. Gönüllerde taht kurmaya aday. Niyazi Çol’un köşesine ne desem bilemiyorum. Haddimize düşmez ama Hocamız yine kendi dünyasından haksızlık ve çarpıklıklara olan tahammülsüzlüğünü ve de inandığı davasını ustaca özgün bir dille anlatmış Cafcaf okurlarına. Çizgiler ve kalite olarak mükemmel. Onlara zaten bi lafımız olamaz.

Cevap Veremedi köşesinde özeleştiri!
Gezinmeye devam edince Sizden Gelenler köşesi yani okuyucuları Cafcaf’In yine ilginçliğini ve bir o kadar hoş ve güzelliklerini muhafaza ederken sayfayı çevirince Volkan Akmeşe’nin köşesi çıkıyor karşımıza: Cevap Veremedi! Volkan Akmeşe bu! Okuyucuyu bulmuş durur mu; yine kırıp geçiriyor tabii Cafcafcıları kendine özgü tarzı ve esprileriyle.

Büyük yazarlar bu dergide!
Vee Hamza Meczup amcayla güldürürken bizleri harika şeyler söylüyor. Ömer Faruk Dönmez yani öykümüün bu büyük ismi yine başka alemlere götürüyor bizi, başka sularda yelken açtırttıyor 4 yıldır dersaneye giden İHL’li Hamza karakteriyle. Atanmış ile Seçilmiş’in maceralarını soluk soluğa okumaya devam ediyoruz bu arada. Behlül Balkan bizi gülme komasına sokup çıkarıyor. Tam bu şoktan kendimize gelmişken Kağıthane Panteri Önderle bir şoka daha giriyoruz. Önder konu yelpazesini genişletmiş gözüküyor bu sayı. Serhat Albamya’nın romantik hikayesi gerçek bir temele dayanmasa da insanı kırıp geçirme temellerine ve amacına dayanıyor olabilir. Tikli kız hikayesi çok güzeldi Sehat Hocam, Tebrikler… Ense Kökü ile Egemen Güvenışık bu işi biliyor. Hakiki bir usta ve köşesi hakikaten kaliteli esprilerden oluşmakta.

Vee Murat Menteş bu dergide ismi bile yeter diyebileceğimiz yazarlardandır. Cafcaf yazarları bakımından çok güçlü bir dergi. Usta kalemler bu dergide. Faruk Günindi’nin köşesi Matrakçı ve Ümmetini tanı bölümü nefis üstü harikulade, pilav üstü döner gibi desem kızar mı acaba?! Başka diyecek laf var mı ki! Ehl-i Keyfde ise Ebru Zeynep dergide yeni başlayan genç bir çizer, hayırlı olsun diyoruz. Çizgisini, tarzını üslubunu çok beğendim. Bayağı ustaca görünüyor. Kendisine nice Cafcaflı yıllar diliyoruz. Derginin en sevilen çizerlerinden Yasir Eryılmaz Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdanmış. Geyik yine her zamankinden muhteşem olmuş, tebrik ederim. Otacı Zahter ile zemzem kuyularında bir müddet mola verdikten sonra, Turgut Yılmaz üstadımızla şöyle huzurlu bir gün geçirmek için onun dünyasına, onun sokağına yani Huzur Sokağına doğru yol alıyoruz, kendimizi orada bulunca da alacağımız feyiz gecikmiyor büyük ustanın kaleminden. Cımbızcı Cafer’in makinalar ile ilgili mekanik aksamlı yazısını bir çırpıda hevesle okuduktan sonra Cımbızcı Cafer’in büyük kalem üstadı İbrahim Demirci olduğunu hatırlatmam lazım. .Mehmet Keskinkılıç ustamızın güzel Anayasa karikatürü çarpıyor gözümüze. Hocam seni Cafcafda daha sık görmek istiyoruz artık. Kelime esprilerini özledik, dön artık.

Mc Donald uçuran Tırcı!
Tırcı Balabanla Volkan Akmeşe yine bizi Balaban’ın dünyasına götürüyor. Yüksel Bayram ise absurd dünyasında konuk ediyor bizleri ve güldürmeden bırakmam diyor, Yok öyle kurtulamazsınız elimden. Ahmet Altay’ın köşesi birbirinden muzipliklerle dolu okumadan olmaz! Ben okudum gülmekten patladım. Betül Zarifoğlu Koç yine zarif ve güzel bir yazı yazmış, karşı olmanın zevkine varıyorsunuz üstadla. Gülme Duvarında Cihangir Bayburtluoğlu yine döktürmüş nefis bir anlatım ve üsupla. Anlatım o kadar sade ve güzel ki insan okudukça okuyası geliyor. Yavuz Girgin’e söylenecek laf yok. Bu Azami hızda gidersen sen Türk Karikatür tarihine bile geçersin sevgili Yavuz. Maaşallah… Bir çift lafım da Mustafa Yavuz hocam’a; hocam siz hakikaten bir dehasınız. Çizgi roman tarzında karikatürleriniz bence gerçekötesi mükemmel. Kutlarım hocam..

Amatörlerin dostu!
Cafcaf kamera arkası bölümü bu sayıda başlamış, apayrı bir güzel olmuş, burayı çok beğendim. Devamını bekliyoruz. Müellefe-i Kulub köşesi Amatörleer, acemileer! Umudunuzu kaybetmeyin gün doğmadan neler doğar. Sabah namazınızı kılın ve Allaha: Ey! Kapılar açan Allahım bana da hayırlı kapılar aç diye dua edin ve çalışmaya başlayın. Bir usta tavsiyesi, Yusuf Kot’u dinleyin o size yol gösterir. Amatör karikatürcüde olduğu gibi…Veee son olarak da Kılavuz köşesi; sayın Yusuf Kot’a söylenecek hiçbir sözüm yok diye düşünsem de hadi bir iki laf edeyim onunla ilgili edeple ve onun affına sığınarak; hocam size ve sanatınıza gerçekten hayranız Cafcaf okurları. Derginin en sevilen köşesi. Türkiye’de böyle bir çizer, bu kalitede, birikimde bir çizer kesinlikle yok!
Bütün Cafcaf yazar ve çizerlerine bizlere böyle güzel bir hazine sundukları için en derin saygı ve hürmetler!

Cafcaf’ı tüm bayilerde bulmak mümkün. Ahlaki kaygıları olan gençlerin tek mizah dergisi Cafcaf’a müteşekkiriz!

Yazan
Önder Yavuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder