25 Haziran 2009

6. Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali (01 Eylül 2009)


6. Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali

6. Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali “ENERJİ”
10-18 Ekim 2009, İstanbul, Türkiye

Değerli Karikatürist Dostumuz,

Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz karma konulu ilk festival(1997), “Doğu-Batı” temalı 2. festival(2000), “Su ve Yaşam” temalı 3. festival(2003), “Küresel Isınma” konulu 4. Festival(2005), “Kültürlerarası Hoşgörü” konulu 5. festival(2007) dünyanın çeşitli yerlerinden karikatüristlerin katılımıyla gerçekleştirildi. (Toplam ortalama 30 ülkeden, 431 karikatürist, 1209 eser )

Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali’nin de konusu, şimdiden Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin merkezinde yer alan “Enerji“ olarak seçildi.

Enerji, dünya haritasını değiştiriyor; gelecek yıllarda üstünde en fazla durulan konu enerji olacak gibi görünüyor. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği olarak, günümüzde artan enerji sorununa ve olası çözümlerine dikkat çekmek için dünyanın dört bir yanından tüm karikatüristlerin bu konu hakkındaki değişik yorumlarını bekliyoruz.

Bu festivalde sergilenecek eserler daha sonra, Türkiye’de Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Van, Bursa, İzmit, Mersin, Aydın illerindeki şubeler ve Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin yurtdışında işbirliği yaptığı diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen organizasyonlar aracılığı ile sergilenerek, sanatseverlerin ilgisine sunulacaktır.

10-18 Ekim 2009’da İstanbul’da düzenlenecek 6.Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali‘ne sizi de değerli eserlerinizle katılmaya davet ediyoruz.

FESTİVAL İÇERİĞİ VE ETKİNLİKLER :

1) SERGİLER: 10-25 Ekim 2009 tarihinde Karikatür Festivali’ne konu olan “Enerji” ile ilgili toplu ve kişisel sergiler düzenlenecek. Festival sergimize, önceki festivallerde olduğu gibi dünyanın önde gelen 200’den fazla karikatüristin katılması bekleniyor.
2) PANEL: Sanat, bilim ve felsefe alanlarında davetlilerin katılımı ile “Enerji” konulu bir sempozyum gerçekleştirilerek, aynı tema üzerinde disiplinlerarası bir çalışma imkanı yaratılıyor.
3) WORKSHOP: Karikatüristlerin ve halkın katılımı ile, workshop çalışmalarında, hem “enerji” konusunun önemini bir kez daha vurgulamak, hem de toplumda karikatür sanatına olan ilgiyi arttırmak amaçlanıyor.

Etkinlik yer ve saatleri ile ilgili detaylı bilgi, önümüzdeki günler içinde web sitesi aracılığıyla duyurulacaktır.


KATILIM KOŞULLARI :

KONU
Serginin konusu “Enerji”dir. Bu tema dışında kalan eserler, festivale ve sergiye katılamaz. Bu konuda söz hakkı Düzenleme Kurulu’na aittir. Düzenleme Kurulu karikatürist Tan Oral başkanlığında çalışmaktadır.

TEKNİK
Teknik Serbesttir. Siyah-beyaz veya renkli olabilir.
Boyut A4 veya A3 ebatıdır.

GÖNDERİM ŞEKLİ (İKİ ŞEKİLDE MÜMKÜNDÜR)
Posta ile
Posta ile gönderilecekse paspartu ve çerçeve yapılmamalıdır.
Ekteki katılım formu doldurulup geri gönderilmelidir.
Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Mühürdar Cad. Güneşli Bahçe Sok. No:50 34710
Kadıköy-İstanbul-Türkiye adresine gönderilmelidir.
Web sitesine yükleme ile (http://cartoonistfest.org/upload/main.asp)
Web sitesine yüklenecek eserler 300 dpi çözünürlükte taranmalı ve JPEG formatında yüklenmelidir. (En fazla 2 MB) Eserlere bir isim verilmelidir. Ör: sanatçıadsoyad_eserismi.jpeg
Sergiye bir veya birden fazla eserle katılınabilir.

ESERLERİN GERİ GÖNDERİMİ
1. Eserler Yeni Yüksektepe Uluslararası Karikatür Festivali arşivine alınacak, geri gönderilmeyecektir. (Geri gönderim isteniyorsa özel bir not ile belirtilmelidir. )

ESERLERİN KULLANIM HAKLARI
1) Eserlerin her türlü kullanım hakkı, ticari amaç güdülmemesi kaydıyla Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'ne aittir. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, eserleri yurtiçi ve yurtdışında yayınlayabilir, sergileyebilir, kitap, katalog, dergi vb.yayınlarında kullanabilir, yurtiçi ya da yurtdışında faaliyet gösteren başka bir derneğe ticari amaç gütmeksizin yayınlanma veya sergilenme amacıyla gönderebilir. Ancak eserlerin tüm yayın ve mali hakları, eseri meydana getiren karikatüristindir. Sergilenen karikatürler, bir festival kitapçığında toplanacak ve bu kitapçık ve basında çıkan haberler Yeni Yüksektepe Kültür Derneği web sayfasında (http://cartoonistfest.org/upload/main.asp) yayınlanacaktır.

ZAMANLAMA
Eserlerin Karikatür Festivali Düzenleme Kuruluna ulaşması gereken son tarih 01 Eylül 2009’dur.

YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ NEDİR?

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği,1989 yılında kurulmuş, kazanç amacı gütmeyen siyasi ve dini bir nitelik taşımayan, gönüllülerden oluşan felsefi-kültürel bir harekettir.

Gerçekleştirilen kamu yararına faaliyetler ile topluma yardımda, kültürel etkinlikler ile kültür dünyasına katkıda, GEA arama-kurtarma faaliyetleri ile acil durumlarda ihtiyacı olanlara ve ekoloji faaliyetleri ile doğaya destekte bulunan Yeni Yüksektepe, tüm faaliyetlerini evrensel olan ilkeler doğrultusunda gerçekleştiriyor :

Farklı inançlar, toplumlar ve sosyal durumlardaki insanların doğa ve aktif-felsefi bir birlik ideali ile bütünleşmelerini sağlamak.
Sanatların, bilimlerin, inançların ve felsefenin karşılaştırmalı incelenmesiyle bütünsel bir bakışı sağlamak.
İnsanın kapasitesini geliştirmesi için kendini ve doğayı tanımasını ve doğa ile bütünleşmesini sağlamak.

İlginiz için teşekkür eder, konuyla ilgili sürekli iletişim halinde olabilmeyi dileriz.

Saygılarımızla,

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği
Kadıköy Şubesi
Halkla İlişkiler Birimi Yöneticisi
Anıl Aykan

Yeni Yüksektepe Kültür Dernegi
Mühürdar Caddesi Günesli Bahce Sokak No: 50
34710 Kadıköy-Istanbul-TURKEY
tel: +90 216 336 36 11 faks: +90 216 418 11 07
e-mail:
http://kadikoy.yeniyuksektepe.org.tr/

Sorularınız için (hafta içi 18:30’dan, cumartesi günleri 13:30’dan sonra) telefon edebilir veya
e-posta gönderebilirsiniz.

Katılım formu için TIKLAYINIZ

Aktif Felsefe Kadıköy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder