05 Ocak 2013

Kadın Çizerler Sergisine Davet!


Mart ayının ilk haftası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Merkezi'nde düzenlenecek olan "Kadın Çizerlerden Kadın Sorunları" konulu karikatür sergisine, kadın çizerlerimizin çizgileriyle katılımını umuyoruz. Eser sayısında sınırlama yoktur. Karikatürlerinizi 15 Şubat 2013 tarihine kadar, Sultanahmet'teki dernek merkezimize elden teslim edebilir ya da e-mail yoluyla karikaturculerdernek@gmail.com adresine gönderebilirsiniz... Ayrıntılı bilgi için; Mizah Merkezi yöneticimiz Erdoğan Bozok veya dernek sekreterimiz Aziz Yavuzdoğan ile iletişime geçebilirsiniz... Kolaylıklar diliyoruz... (Aziz Yavuzdoğan)

2 yorum:

  1. Aşağıdaki mail serginin düzenleyicilerine gönderildi blogda yayınlanmasına sebep olursanız memnun olurum sevgiler:
    Merhaba,

    Bir "kadın çizer" olarak ve kadın tarihi araştırmacısı olarak, 8 Mart afişinizin ve sergiye davet metninin ne yazık ki amacının tam zıttı, oldukça cinsiyetçi bir yeri işaret ettiğini söylemek zorundayım.

    Sergi afişindeki kadın imgesinin kalemi bulur bulmaz makyaj yapmaya hazırlanması KADIN ÇİZERLERDEN KADIN SORUNLARI temasıyla uyumsuz olmakla birlikte kadını sadece "süslenen varlık" olarak benimseten eril egemen algıyla da uyumlu.

    Sergiye çağrı metnindeki "kadın çizerlerden" başlığı ne yazık ki benzer bir vahim sonucu ortaya kaymakta. Bu dildeki erkeğin norm kadının norm dışı ifadesinin bir sonucudur ve aynı eril bataklıktadır.

    Bu bahsini ettiklerim yalnız benim ya da bir kaç kişinin sınırlı görüşü değil, dil ve egemen politika arasındaki ilişkiyi irdeleyen bir çok önemli sosyoloğun ve bilim insanının vardığı üzerinde uzlaştığı bir görüştür.

    Serginin amacının ve sergiyi düzenleyenlerin eminim ki böyle bir amacı yok ancak durum budur. Sizden ricam henüz çok yayılmamışken bu sergi afişini değiştirmeniz ve sergi metnini daha sağlıklı hazırlamanız aksi takdirde bu absürd durumun önemli grupların yergisine uğraması kaçınılmazdır. Dostça uyarıma yanıt bekliyorum.

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın sergisine davet afişini bir ERKEĞİN çizmesi ve düzenlemesi karikatürlük bir durumdur.
      Hicabi DEMİRCİ

      Sil