29 Haziran 2013

3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Sonuçlandı!


Birincilik Ödülü - Oktay Bingül

3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

KAZANANLAR:
Birincilik Ödülü: Oktay Bingöl - Türkiye
İkincilik Ödülü: Pawel Kuczynskı - Polonya
Üçüncülük Ödülü: A.Ali Aksan - Türkiye
Aydınlık Gazetesi Özel Ödülü: FARUK SOYARAT - Türkiye
Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü: SUNNERBERG CONSTANTİN - Belçika
Milas Sanatçılar Derneği Özel Ödülü: HAKAN TÜZÜN ŞENGÜN - Türkiye
Milas Sanayi ve Ticaret Odası Özel Ödülü: MAHBOOBEH PAKDEL - İran (Yukarıda)
Nezih Danyal Karikatür Vakfı Özel Ödülü: OĞUZHAN BAŞYAYLA - Türkiye
Scrikss Özel Ödülü: AYTUR ŞAHİNBAY - Türkiye
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü: BORISLAV STANKOVİC - Sırbistan.

Ödül alan karikatürleri görmek için TIKLAYINIZ
 

25 Haziran 2013

Turhan - İlhan Selçuk Anma Törenleri!


Turhan - İlhan Selçuk Anma Törenleri!
Turhan Selçuk ve İlhan Selçuk’un 3. ölüm yıldönümleri dolayısıyla 23 haziran 2013 Pazar günü Hacıbektaş düzenlenen anma törenlerine Karikatürcüler Derneği 48 kişilik kalabalık bir grupla katıldı.


Mezarların başında gerçekleştirilen törende Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu Turhan Selçuk’ın kızı Aslı Selçuk, eşi Ruhan Selçuk, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç’in konuşmalarının ardından, Hacı Bektaş Veli Kültür Mekezi’nde , heykel sanatçısı Hasan Fehmi Hızal’ın hazırladığı “3 boyutlu Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi”nin açılışı yapıldı.


Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Işık Kansu’nun yöneticiliğinde Cumhuriyet Gazetesi ek yayınlardan sorumlu Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur, Cumhuriyet Gazetesi  yazarlarından Şükran Soner, İnsan Hakları Vakfı Kurucusu Vahap Erdoğdu ve yazarErendiz Atasü’nün konuşmacı olarak katıldığı “Aydınlanma Sürecinde Selçuk kardeşler” konulu panel gerçekleştirildi. Törenlere İzmir’den, İzmir Temsilcisi Rifat Mutlu, Cem Koç, Mustafa Yıldız ve Birol Çün katıldılar. (Karder İzmir)


20 Haziran 2013

30. Aydın Doğan Karikatür Yarışması ve Benzer Karikatür


Ali Raşit Karakılıç - Aydın Doğan Karikatür Yarışması Başarı Ödülü - 2013


Ferhat Demirbaş - Brasil Pracicaba Karikatür Albümü - 2011


Ferhat Demirbaş - Brasil Pracicaba Karikatür Albümü - 2011

Ferhat Demirbaş

19 Haziran 2013

30. Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sonuçlandı!


Polonyalı karikatürist Krzysztof Grzondziel'in 1.lik ödülü alan karikatürü

30. Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sonuçlandı!
Bu yıl 30. düzenlenen Uluslararası Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda kazananlar belli oldu.
77 ülkeden 2 bin 544 karikatürün katıldığı ve bu yıl 30'uncusu düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda 1'incilik ödülü, geçmişten günümüze savaşların yarattığı tahribatı anlattığı karikatürüyle, Polonyalı karikatürist Krzysztof Grzondziel'in oldu.

BİRİNCİ POLONYA'DAN
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Işıl Club'ta toplanan ve başkanlığını Çek Cumhuriyeti'nden Adolf Born'un yaptığı, Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra, Robert Jnkoff ve Tan Oral'dan oluşan seçici kurul, finale kalan 234 eseri değerlendirdi. Seçici kurul değerlendirme sonunda Polonyalı Krzysztof Grzondziel'in karikatürünü 1'inciliğe değer buldu. Asuman Küçükkantarcılar'ın karikatürü 2'nci, Lüksemburglu Pol Leurs'un karikatürü 3'üncü oldu.

12 KARİKATÜR BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI
Ali Raşit Karakılıç, Paulo Verscchoeren, Rodrigo Machado Da Rosa, Sajad Rafeei, William Rasoanaıvo, Rafael Correra, Mojtaba Ejder Panah, Majid Amini, Jose Antonio Garci Nieto, Hamet Bazrafkan, Didie Sri Widiyanto ve Amir Catic'in karikatürleri de başarı ödülüne layık görüldü.

Yarışmada ödül kazanan karikatürlerin 19-29 Haziran tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergileneceği bildirildi. Yarışmada 1'inci olan karikatüriste 8 bin, 2'nciye 5 bin, 3'üncüye 3 bin 500, başarı ödülü kazanan 12 karikatüriste de 500'er ABD doları ödül verilecek.

ÖDÜL ALAN TÜM KARİKATÜRLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


17 Haziran 2013

13 Haziran 2013

Ferhat Demirbaş Resim Sergisi Polatlı'da Açıldı!


MHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANLIĞI'NDAN SANATA - SANATÇIYA DESTEK
Polatlılı karikatürist öğretmen Ferhat DEMİRBAŞ 12 HAZİRAN 2013 Tarihinde Ankara'nın Polatlı İlçesinde İstasyon Parkı'nda resim sergisi açtı. Ferhat Demirbaş'ın Resim Sergisi  "MHP Kadın Kolları Kermesi" kapsamında düzenlendi.
 

Serginin açılışını MHP Kadın Kolları Genel Başkanı - Gazi Üniversitesi Doç.Dr Sayın Şennur ŞENEL Hanımefendi tarafından yapıldı. Sergide  portre ağırlıklı, peysaj ve av ve boğa güreşi konulu 15 parçalık yağlıboya ve akrilik eser yeraldı. Ressam-Karikatürist Ferhat DEMİRBAŞ sergisini açan MHP K.K.Gn. Bşk. Şener'e ve resimlerini beğeni ile izleyen ve yoğun ilgi gösteren Polatlılı hemşehrilerine teşekkürlerini sundu. Sergi yarın da izlenmeye açık olacak. (Ferhat Demirbaş)


12 Haziran 2013

Neşeli Dergisinin 2. Sayısı Çıktı!


“NEŞELİ” DERGİNİN 2. SAYISI ÇIKTI

Konak Belediyesi tarafından yayınlanan Neşeli Mizah Dergisinin Haziran sayısı çıktı. Neşe ve Karikatür Müzesini ziyaret edenlere hediye edilen derginin Yayın Koordinatörlüğünü Mustafa Yıldız yapıyor. Geçen sayıda olduğu gibi 50’den fazla yazar- çizerin yer aldığı dergide;“Metruk” tiplemesiyle Eray Özbek, Köşeleriyle; Sadık Pala, Cemalettin Güzeloğlu, Halil İbrahim Yıldırım, Feridun Demir, Cemil Açıkkol, Mustafa Yıldız ve Taner Sarıçam yer alıyor. Burak Akerdem’in çizgi öyküsü, Yalçın Çetin ve Halit Şekerci’nin tanıtım sayfalarının bulunduğu derginin yazarları ise; Zeynel Kozanoğlu, İbrahim Ormancı, Ahmet Zeki Yeşil ve O. Yavuz İnal.

Derginin 2. sayısında yer alan yazar- çizer kadrosu; Ahmet Zeki Yeşil, Alfredo Sabat, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu. Aykut Beceren, Bayram Bağcı, Birol Çün, Buket Beceren, Burak Akerdem, Cemalettin Güzeloğlu, Cemil Açıkkol, Ceyhun Ertan, Çağla Gayretli, Deniz Dokgöz, Ece Ölçek, Engin Boğaz, Eray Özbek, Ercan Baysal, Faruk Soyarat, Feridun Demir, Gülce Gül, Halil İ. Yıldırım, Halit Şekerci, Hasan Arı, İbrahim Ormancı, İlker Nazcan, Levent Dağaşan, Lütfü Çakın, Mehmet Tevlim, Mehmet Zeber, Menekşe Çam, Murat Arslan, Murat Yılmaz, Murteza Albayrak, Mustafa Deniz Vurucu, Mustafa Yağız Şahin, Mustafa Yıldız, Niyazi Yoltaş, O. Yavuz İnal, Ömer Çam, Özge Ulu, Powel Kuczynski, Saadet Demir Yalçın, Sadık Pala, Sergei Tunin, Serkan Uçar, Sezer Odabaşıoğlu, Sonay Yılmaz, Taner Sarıçam, Yalçın Çetin, Zeynel Kozanoğlu

Mustafa Yıldız


11 Haziran 2013

Güzelbahçe Karikatür Yarışması Sonuçlandı!


Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı.
Güzelbahçe Belediyesi'nin Denizcilik Festivali kapsamında düzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması'na yurdun dört bir yanından toplam 94 çizer 203 eserle katıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Dr. Rıfat Mutlu, (Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Mustafa Yıldız (Karikatürist- Çağdaş Sanatçılar Platformu Sözcüsü), Sadık Pala (Karikatürist), Murteza Albayrak (Karikatürist ) ve Çağlayan Bilgen'den (Basın danışmanı) oluşan seçici kurul, titiz bir değerlendirme sonucunda ödüle layık eserleri belirledi.

Konusu “Serbest” olan karikatür yarışmasında
birincilik ödülünü Musa Gümüş, ikincilik ödülünü Oğuz Gürel, üçüncülük ödülünü ise Alperen Köseoğlu'nun eseri aldı. Osman Güral Suroğlu, Aşkın Ayrancıoğlu, Muammer Olcay mansiyon ödülüne değer bulunurken, Ercan Baysal 'Karikatürcüler Derneği', Burak Ergin 'Çağdaş Sanatçılar Platformu', Prof. Dr. Oğuz Makal ise 'Fikirland” özel ödülü kazandı.

Karikatürcülerin para ödüllerinin ve plakatlerinin 1 Temmuz'da düzenlenecek olan 3. Denizcilik Festivali'nde sahiplerine verileceği bildirildi. (Mustafa Yıldız)


Birinci - MUSA GÜMÜŞ


İkinci - OĞUZ GÜREL


Üçüncü - ALPEREN KÖSEOĞLU


Mansiyon - OSMAN GÜRAL SUROĞLU


Mansiyon - AŞKIN AYRANCIOĞLU

 Mansiyon - MUAMMER OLCAY


Karikatürcüler Derneği Ödülü - ERCAN BAYSAL


Çağdaş Sanatçılar Platformu Ödülü - BURAK ERGİN


Fikirland Özel Ödülü - OĞUZ MAKAL


07 Haziran 2013

Benzer Karikatür


BENZER KARİKATÜR
2013 yılında Marmaris Belediyesinin düzenlemiş olduğu Turizm konulu karikatür yarışmasında Sadık PALA’nın yapmış olduğu 1. Ödülünü alan eser 2009 yılında Burdur Müze Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ‘’Eski Eser – Müze ve İnsan İlişkileri’’ konulu 24. Karikatür Yarışmasında Burdur Belediyesi Özel Ödülüne layık görülen eserim ile birebir örtüşmektedir. O tarihte yarışmada ödül ve sergileme alan eserlerin bulunduğu katalog ve belgeler ekte gönderilmiştir. Bilgilerinize

Murat Sarı





NOT:

03 Haziran 2013

Karikatürcüler Derneği ve Askerleri! (Özkan Olcay)


KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ ve ASKERLERİ..

Sanatçı el öpmez, sanatçının eli öpülür.. (M.kemal ATATÜRK)

Birgün bir sanatcı toplulugu atatürkün elini öpmek ister Atatürk ise buna karşı cıkar ve sanatçı el öpmez der, ardından biraz durakladıktan sonra Sanatcı el öpmez sanatcının eli öpülür der ve elini öptürmez..

Bu örnegi Atatürk'ü çok sevdigini söyleyen bazı çizerler için veriyorum çünkü tam tersini yapmaktalar..

* Bugün sizler yaşca Çok ilerlemiş çizgice angel boliganlarla yarışyor olabilirsiniz fakat bence sanatcı olamazsınız çünki sanatçı el ayak öpmez.

*Bugün siz adalet terazileri çizip her fırsatta adaletten bahsediyor olabilirsiniz fakat yapılan adaletsizliklere göz yumuyorsanız bence sanatcı sayılmazsınız çünkü sanatçı adaletsizlik ve menfaat çıkar gözetmez..

*Bugün sizin tablolarınız milyarlarca dolara satılıyor olabilir , Büyük üstad ve Bu camianı ağar ağbisi, hocası Arslanı olarak biliniyor olabilirsiniz fakat Çakalların ormanı parselleyip bitirmesine göz yumup seyirci kalıyorsanız bence sizde Sanatcı değilsiniz sadece iyi bir tüccarsınız ve görüş olarakta Adeta Siz ve sizler bu ülkede Yapılan her güzel şeyi yok etmeye yemin etmişcesine arap baharlarına özenecek derecede yobazlaşmış bir zihniyete sahip bir ekonomi ve barış düşmanısınız.

*Bugün sizler çiziyor olabilirsiniz fakat bunca eleştirilere haksızlıklara rağmen susuyor tepkinizi göstermiyorsanız bence gözünüz kör kulağınız sağırdır. çünkü sanatçı cesür yürekli ve haksızlıklar karşısında mücadele edendir.

*KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİNE GELİNCE...
Ne bekliyorsunuz? dernege diyecek hiç bir şeyim yok tabiki, niye mi?

Çünkü onları oluşturan sizlersiniz sizler böyle istediniz onlarda size bunu hazırladı ve sadece size özel öpülecek ellerini uzattı sizlerde öptünüz, yaladınız, yuttunuz.. Tabi tüm üyeler buna dahil degil. Dahil olanlar onlar zaten kendilerini biliyor. Bu yüzdendir ki benim için sizler sadece bir derneksiniz, sanatcı veya bir karikatürcü degilsiniz. Bu degerleri kesinlikle temsil edemezsiniz.

Sanatcı toplumun gören gözü, işiten kulağıdır. Siz dernek biatçileri ise bırakın toplumu, kendilerini ilgilendiren konuları dahi umursamaz olmuş fakat nerede bir güzellik var ise ona muhalefet eder olmuşsunuz. Size ne hükümetin toplum yararına calışmalarından siz önce kendinizi düzeltin. Gerçi niye düzeltesiniz ki? O zaman rakı masalarında nasıl cebinizi dolduracak, nasıl şişen göbeklerden gömlek dügmelerinizi ilikleyemeyecek hale geleceksiniz. Nasıl al gülüm ver gülüm diyeceksiniz? Gerci bunlardan birşey mi bayrak üzerinden ticaret yapanlar için?

Bizim en büyük ödülümüz morfinlenmemiş bir beynimiz , satılmamış bir kalemimiz, en önemlisi hayatımızı sürdüre bildigimiz bir onurumuz vardır. Çünki sanatcı yalakalık olsun diye el ayak öpmez.
Karikatür adına daha kaliteli ve evrensel birşeyler yazmak isterdim fakat sizin TÜRKİYE'DE KARİKATÜRÜ AYAKLAR ALTINA DÜŞÜRDÜĞÜNÜZ bu ortam bunu gerektirdi maalesef..

BİTMEDİ...

Bir zamanlar benimde içinde bulunduğum Erdoğan beyin başı cektiği DQ gurubuna gelince,,

Bizlere dernegin yapmış olduğu haksızlıklardan bahsettiniz gel dediniz, geldik. Toplanalım dediniz,  toplandık.  Biz ve samimi çizer arkadaşlar sizin sonuna kadar arkanızda durduk. Fakat bence siz samimi değildiniz. Bunu bugün anladım,

Bir mücadeledir bugünlerde çizer arkadaşlarım yine dernegin yapmış olduğu haksızlıklara karşı tek başlarına bireysel olarak mücadele ediyorken maalesef bize öncülük etmesi gereken Erdoğan bey bir yorumunda aynen şöyle yazmış "bırakın dernekle uğraşmayı,  jürilerle uğraşmayı.Türkiyede neler oluyor ona bakın, onları çizin" demiş. Sorarım size biz kendimizi ilgilendiren asıl haksızlıklara karşı birşey yapamıyorsak TÜRKİYE İÇİN NE YAPABİLİRİZ?  Kaldı ki sizin normalde öncülük etmeniz gerekiyor olması lazımken bu mücadeleyi bırakın demiş olmanız sizin de bu dernegin, bu oluşumun bir parçası olduğunuzu düşünmemi sağlamaktadır.

Gercek sanatcı asla pes etmez, TAKİYECİLİK YAPMAZ.

Tek tememnnim tüm cizer arkadaşlarımın ben de yazsam ne değişecek ki demeden bu haksızlıklara karşı bir - iki cümlede olsa katkıda bulunmalarıdır. Bizler hayal kırıklığı yaşamış olabiliriz fakat bu işlerin düzelmiyecegi ve ADALETİN GELMİYECEGİ ANLAMINA GELMEZ.. Yeter ki pes etmiyelim ve unutmuyalım ki Karanlığın en yoğun olduğu an sabaha en yakın olan andır.

SAYGILARIMLA

ÖZKAN OLCAY


02 Haziran 2013

Karikatür Üzerine Bir Yazı! (Burak Ergin)


Karikatür Üzerine Bir Yazı!

A- Karikatür Yarışmaları Üzerine…

Karikatür yarışmaları katılanların kimliğinden bağımsız olarak eserlerin değerlendirilmesi mantığına dayanır. Hiç bir yarışma bir diğerini bağlamaz/bağlamamalıdır. Yani, değerlendirme yarışmaya katılan kişilerden ve o kişilerin özgeçmişlerinden, onların geçmiş başarılarından bağımsızdır. Sürekli aynı kişilere ödül verildiğinin, bunun ise haksızlık olduğunun iddia edilmesi ise isabetli bir yaklaşım değildir; çünkü aynı kişilere ödül verildiğini iddia etmek, biraz da farklı kişilere ödül verilmesi gerektiğini ima etmek demektir. Bu ise yarışmaların katılımcının kimliğine göre değerlendirilmesi gerektiğini söylemenin bir başka şeklidir. Kısacası eleştiri kendi içinde çelişir.

Karikatür sanatını sevdirmenin, yeni çizerleri motive etmenin yolu farklı kişileri ödüllendirmek veya aynı kişilere ödül vermekten kaçınmak değildir. Bu durum, yarışma ruhuna aykırıdır.

Sonuç olarak; kimin ödül aldığı değil, hangi eserin ödül aldığı önemlidir: Kimlikler üzerinden tartışmak veya eleştirmek hatalıdır. Aynı kişilerin ödül aldığını iddia etmek de, yeni kişilerin ödüllendirilmesi gerektiğini söylemek de hatalıdır. Tekrarlayacak olursak; yarışmalarda değerlendirilen kimlikler değil eserlerdir.

Çözüm önermeksizin eleştirmek, yapıcılıktan uzak bir tutumdur. Çözümsüz bırakılan her eleştiri, “hayat kötüdür” önermesi gibi ucu açık, anlamsız bir önermedir.

B- Bir Kez Daha Benzerlik Üzerine…

Sanat yaratıcılığa dayanır. Yaratıcılık beynin sekonder korteks bölgelerinde, farklı işlevlerden sorumlu beyin bölgelerinin kesişim alanlarında gerçekleşir. Serbest çağrışım ile benzerlik taşır. Yapılan araştırmalarda, yaratıcılığın doğuştan gelen bir yetenek olduğu; ancak aynı zamanda stres durumu azaldıkça bu yeteneğin ortaya çıkmasının daha mümkün hale geldiği, farklı fikirlere ulaşma bakımından sanatçıyı (veya bilim adamını) daha bağımsız kıldığı gösterilmiştir. Öyleyse yaratıcılık için daha az kaygı gerekir. Endişelenerek de üretilir ancak üretilenin çeşitliliği anlamında yaratıcılıktan mahrum kalınır.

Sanatçıları özgün fikirler üretmesi için zorlamak, benzerlikleri yakalar yakalamaz eleştirmek yaratıcılığı kaygıya kurban etmek demektir. Zor kullanarak, korkutarak özgün eser verilmesi sağlanamaz. Özgünlük özgürlüğün sonucudur. Derneklerin görevi sanatsal üretkenlik için gerekli özgür ortamı sağlamak ve korumaktır. Hiçbir varlık taklit etmeden gelişemez. Hiçbir kültür, hiçbir tarih, hiçbir bilimsel veya sanatsal buluş kendinden önceki bilgi birikiminden bağımsız yeni ve özgün eser ortaya koyamaz. Benzemeye çalışmak, gelişmenin ön koşuludur. Karikatür sanatı da böyledir. Derneklerin görevi, kendini geliştirmek için kendinden önceki eserleri örnek alan, kendinden öncekilere imrenen yeni kuşağı da desteklemektir. Yeni sanatçılar yetiştirmek gerektiğini, diğer yandan da benzerlikten kaçınılması gerektiğini söyleyen kişiler, kendi içlerinde çelişkiye düşmüş olurlar. Çünkü benzerlik olmadan gelişme de olamaz. Benzerliği ortadan kaldırma çabası, yeni isimler, yeni yüzler kazandırma çabasına tezat oluşturur. Benzerliğin eleştirilmesi, karikatürün ilerlemesine değil gerilemesine sebep olur. Yapılan aslen budur. İlerleme yasaklayarak, cezalandırarak değil, yetenekli, gelecek vaat eden kişileri destekleyerek mümkün olur. Dahası imgeler alanında bombardımana tutulduğumuz bu teknoloji çağında daha önceki eserleri, üretilenlerin hepsini takip etmek neredeyse imkansızdır. Dolayısıyla, kimseden o güne kadar yapılmış tüm eserleri bilip aklında tutması beklenemez. Kimse tüm eserleri aklında tutamayacağı gibi, kimseden bir yarışmada benzer şeyleri düşünmemesi de beklenemez. Aynı yarışmada benzer düşünceler ortaya çıkabilir ve benzer düşüncelerin ödüllendirilmesi de mümkündür. Çünkü başından beri savunduğum gibi işin içine çizginin de dahil olması nedeniyle taklit düzeyinde; tıpatıp benzerlikten bahsedilemez. Her çizgi, her teknik benzersizdir. Karikatür sanatı, yani sanatsal karikatür sanatı sadece buluşa değil, aynı zamanda çizgiye de dayanır çünkü. Buluş ve çizgi bağlamında tıpatıp aynısı, yani taklidi yapılmadıkça; eleştirilmeye değer bir durum da söz konusu olamaz. Kısacası benzerlikten değil, sadece taklitten bahsedebiliriz. Çöpten adamla bir konunun işlenmesiyle, usta bir çizginin aynı konuyu işlemesi bir midir? Karikatür nedir ve sınırları nedir? Nereden başlar, nerede biter? Bunlara cevap vermeden, her şeyi birbirine eş koşarak, kendini alanında en yetkin kişi sayarak olumsuz duygulara sarılmak ne derece doğrudur?

Burak Ergin


01 Haziran 2013

Karikatürcüler Derneği Yönetimine Çağrı! - Mizah Aktüalite


Kim olduğumuz önemli değildir. "DOĞRU"yuz biz. "DOĞRU" diye biliniz bizi. Aklı, vicdanı mantığı olan her karikatürcünün sesi olmaya devam edeceğiz... Ülkenin her yanında uyanış var. Bu uyanış derneğin tek adamlık anti-demorkratik yönetimine de yansısın... Karikatürcülerinin karikatürlerini politik diye, başımız ağrır diye bugüne kadar web sitelerinde sansür uygulayan, dernek binalarından atılma korkusuyla davranan üç beş ahbap kişiyle Nevizade'de, Kadıköy'ün meyhanelerinde vakit geçiren, karikatür çizmeyen, yazı yazmayan bir adam dernek yönetiyor. Hepiniz farkındasınız bilmediğiniz bir şey değil. Lütfen bu çağrıya destek verin!!!

Mizah Aktüalite
Mizah Adamı - Editör


Karikatürcüler Derneği Yönetimine Çağrı !

Ülkede yaşanan baskıcı rejimin karşısında yıllardır tepkisiz kalan, hiç bir somut etkinlik göstermeyen, bir sivil toplum örgütü olan Karikatürcüler Derneği'nin artık ciddi bir karar alıp, tüm üyeleriyle birlikte harekete geçme ve tavır koyma zamanı gelip geçmiyor mu?

Bugüne kadar Sultanahmet'teki dernek binasından kovulma korkusuyla sus-pus olanların, dernek web sitelerinden, üyelerinin politik çizgilerini sansürleyen bir zihniyetin, içki masalarında fikir yürütmelerinin hiç bir faydası yoktur...
Halk harekete geçmiştir. Karikatürcülerimiz sosyal medyada kendi çabalarıyla çizgileriyle direnişe destek vermektedirler. Dernek başkanına çağrımızdır. Korkunun ecele faydası yoktur. Siz de biliyorsunuz ve farkındasınızdır ki o dernek binası önünde sonunda elinizden alınacaktır ki zaten resmi olarak sizin değildir. Öyleyse bu korku niye? Aşağıdaki "para kazanmıyor (!)" diye sızlandığınız iktisadi kuruluşunuzun üç kuruşluk (!) geliri mi size engel olan? Şanlı geçmişi direnişle, mücadeleyle dolu olan zat-ı muhteremin artık eski yiğit kimliğine dönüşmesi ve bu soylu ve kutsal mücadeleye destek vermesi, bizzat ülkesini, cumhuriyetini seven üyeleriyle birlikte içinde bulunması bekleniyor. Aksi takdirde tarih sizi de yargılayacaktır.

Beyefendi! Bırakınız artık, üzerinizde oluşan her olumsuz etkinin ardından, kafanıza göre, kimseyle paylaşmadığınız yeni bir takım parlak (!) fikirlerinizle yurt-dışı etkinlik projeleri planlamayı. İnanın halkın umurunda değil şu an sizin bilmem felan filan ülkeyle ortak sergi düzenleme projeniz. Bırakınız bu işleri sonraya. Dışarıdan 30 adam getirdiniz de ne oldu? Neye, kime yararı oldu? Kimin haberi oldu bu ülkede müthiş sanat etkinliğinizden? Doğru dürüst kamuoyunu bilgilendirmeyi, halkın etkinliğe katıılımını bile beceremiyorsunuz... İktidarların bindirilmiş kıtalarla meydanlara partili toplamasından hiç farkı olmayan üç-beş bilemedik 15 karikatürcüyle kendi kendinize etkinlik yapıyorsunuz. Sinirlenmeyiniz. Yalan mı? Bırakınız kişisel hırslarınızı, öfkelerinizi, egolarınızı. Bugün kim istese benzer projeleri bir şekilde gerçekleştirir. Karikatürcüler Derneği'nin ya da Metin beyin marifeti diye hiç bir değer ifade etmez! Zaman onurlu bir mücadele zamanıdır. Sergilerinizin, karikatürlerinizin geleceği açısından bu şarttır ve çok daha önemlidir. (Mizah Aktüalite)